Categorieën

nieuw of is er weer! / STAAARS Naono-softshell van Farbenmix

STAAARS Naono-softshell van Farbenmix

Deze nieuwe Farbenmis STAAARS-softshell in zwart/grijs past bij iedere andere kleur en geeft voor iedere kleur een mooie ondergrond. De twee-lagige nano-softshell beschermt dankzij de nanotechnolo...

€ 0,17
Prijs per centimeter

 

Dit product heeft een minimale afname aantal van 40

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Deze nieuwe Farbenmis STAAARS-softshell in zwart/grijs past bij iedere andere kleur en geeft voor iedere kleur een mooie ondergrond. De twee-lagige nano-softshell beschermt dankzij de nanotechnologie tegen wind en water. De heerlijk zachte binnenkant zorgt ervoor dat extra voeren niet nodig is. 

   
Gewicht ca. 300 g/m²
Breedte 140 cm
 

Eigenschappen en verwerkingstips van softshell:

stik softshell met een gewone naald, zorg wel voor een nieuwe of een niet te oude naald.
 
Softshell is sterk, soepel en voegt zich gemakkelijk. Het transporteert vocht van binnen naar buiten, zodat je niet transpireert.
 
Softshell is heel licht en combineert een buitenste en middelste kledinglaag. Oftewel: jassen van softshell zijn een compromis tussen regenjassen en fleecevesten. Door de combinatie wordt gewicht gespaard en dat geeft meer bewegingsvrijheid. Softshell is, afhankelijk van de kwaliteit, net als fleece ademend en warmt goed, winddicht en oersterk.
 
Softshelljassen van deze stof houden sneeuw en regen tegen. Ze zijn lekker warm bij harde wind en op koude dagen.
 
Een paar tips om deze stof met een eenvoudige huishoudnaaimachine te verwerken:
 
• knip beleggen en dubbele delen (zak, ritsbescherming) van een dunnere stof. Zo voorkom je dikke naden.   
• kies voor een grote steeklengte, dan krijg je een mooie gelijkmatige naad.
• werk alle patroondelen eerst met een zigzagsteekje of de locker af, dan kan de naadtoeslag na het naaien open gevouwen en zo doorgestikt worden. Zo krijg je geen dikke naden
• Softshell kan met een normale naald (nr 80 of 90) genaaid worden, er is geen speciale naald voor nodig. 
• borduur liever niet direct op de softshell, daardoor komen er veel teveel gaatjes in de stof. Borduur liever op een reststukje softshell of op een andere soort stof en naai de borduur dan rondom op de jas vast. Deze eenvoudige manier houdt de kwaliteit van de stof intact.
 
 
Wasadvies Softshell
 
Softshell hoeft niet voorgewassen te worden. De stof is van zichzelf al vuilwerend en krimpt niet. Toch moet de jas toch af en toe gewassen worden omdat de zouten van het transpireren wel in de stof kunnen achterblijven.
 
Softshell kan het beste met vloeibaar fijnwasmiddel gewassen worden. Gebruik geen waspoeder en wasverzachter, want vooral dat laatste verstopt de poriën en verhindert het ademen van de stof.
 
Softshelljassen kunnen het beste binnenste buiten gewassen worden op een zo laag mogelijke temperatuur, liefst van koud tot max. 40 °C op een fijnwas-programma. Niet te hard centrifugeren.
 
Droog softshelljassen niet in de droger, maar bijvoorbeeld op een hangertje, dan is de jas gelijk weer mooi in model en strijken is overbodig.
 
Vraag gerust een gratis proeflapje aan op lilian@kleurenmix.nl of via het contactformulier